«Στάση» στην ανοδική του πορεία έκανε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, ισορροπώντας μεταξύ της δυναμικής ανόδου των ενεργειακών κυρίως μετοχών και της ισχυρής διόρθωσης του τραπεζικού κλάδου.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,02% στις 858,06 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 855,34 μονάδων (-0,34%) και 863,48 μον. (+0,61%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 48,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 10,8 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,31%, στις 2.206,76 μονάδες, ενώ στο +0,38% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.328,50 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,46% στις 1.005,66 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, στο επίκεντρο βρέθηκε το -4,62% της Εθνικής, η οποία μάλιστα διακίνησε πάνω από το 50% του συνολικού όγκου της αγοράς, ενώ η AlphaBank έκλεισε στο -2,28%. Απώλειες που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, MotorOil, FolliFollie, Jumbo και Πειραιώς.
Στον αντίποδα, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα έκλεισαν με κέρδη 4,21% και 4,16% αντίστοιχα, ο Τιτάν ενισχύθηκε κατά 3,43% και η Τέρνα Ενεργειακή κατά 2,54%. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Βιοχαλκο, Grivalia και Μυτιληναίο, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Ημέρα καριέρας με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στα Ιωάννινα
- ΟΣΕ: Διαψεύδει ότι μπήκε τρένο σε λάθος γραμμή στη Λάρισα – «Καρφί» στην Hellenic Train για μη ενημέρωση επιβατών
- Δήμος Αθηναίων: 13 σφραγίσεις καταστημάτων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου
- Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο)
- Πάνω από 9,5 δισ. ευρώ η αξία των αποθηκευτικών χώρων και logistics parks στην Ελλάδα
- Europa – Conference League: Δύσκολες μάχες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
- Eurostat: Μικρή αύξηση 1% στις πωλήσεις του λιανικού εμπορίου της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο
- Enterprise Greece: Παρουσίασε στο Summit του Ντουμπάι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








