Ο Ολλανδός Κλάας Κνοτ, ο Κροάτης Μπόρις Βούτσιτς και ο Σλιβένος Μπόσταν Βαλς, θεωρούν ότι ο πληθωρισμός θα έχει «ομαλή προσγείωση» το 2025
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αξιόπιστες πιθανότητες να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% το 2025 έχοντας αυξήσει τα επιτόκια στο σημερινό επίπεδο, δήλωσε την Παρασκευή ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ.
«Νομίζω ότι η πολιτική είναι σε καλό σημείο, με την έννοια ότι με τα τρέχοντα επίπεδα επιτοκίων, έχουμε μια αξιόπιστη προοπτική να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2% στη διάρκεια του 2025», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης σε συνέδριο.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Κροατίας, Μπόρις Βούτσιτς, δήλωσε από την πλευρά ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει σε ομαλή προσγείωση αλλά προειδοποίησε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι οικονομικές προοπτικές πέρα από μια περίοδο έξι μηνών.
O Σλοβένος κεντρικός τραπεζίτης Μπόσταν Βαλς, υποστήριξε ότι η οικονομία της ευρωζώνης πραγματοποιεί μια «ομαλή προσγείωση» και ότι δεν φαίνεται να απαιτείται ύφεση για τη μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις