Ελλάδα

Τριάμισι χρόνια μετά τα Τέμπη, τα συστήματα ασφαλείας παραμένουν ημιτελή

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

O υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρίστος Δήμας (αριστερά) και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για τον σιδηρόδρομο, ο οποίος διαβεβαίωνε για την πλήρη ασφάλεια του σιδηροδρόμου.

Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπιστώνει εκκρεμότητες στην πλήρη λειτουργία κρίσιμων συστημάτων

Σημαντικές εκκρεμότητες εξακολουθούν να υπάρχουν στην πλήρη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας του ελληνικού σιδηροδρόμου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την τριήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου αμαξοστοιχιών ETCS έχει εγκατασταθεί στο σύνολο του βασικού σιδηροδρομικού άξονα, ωστόσο έχει αδειοδοτηθεί περίπου στο 75%, με δύο τμήματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Κατά τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας αναδείχθηκαν επίσης προβλήματα συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων, καθώς ΟΣΕ και Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων παρουσίασαν διαφορετική εικόνα σχετικά με την υποβολή των απαιτούμενων φακέλων. Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις υποδομές και τη δημιουργία νέων κέντρων επιχειρήσεων, η πλήρης ανάπτυξη συστημάτων όπως το ETCS και το GSM-R παραμένει ζητούμενο. Η Επιτροπή αναμένεται να αξιοποιήσει τα στοιχεία της επίσκεψης στην τελική της έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει παρατηρήσεις και συστάσεις για την ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαϊκός έλεγχος εξπρές για την ασφάλεια στις γραμμές μετά τα Τέμπη

Αυτοψία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου σε Αθήνα και Λάρισα για την πρόοδο των έργων και την εφαρμογή των συστημάτων ασφαλείας

Πηγή: Ενεργοδρόμιο (energodromio.gr)

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu