Επιχειρήσεις

Trikalinos: Τα νέα λανσαρίσματα και το προϊόν που χτυπά την αγορά της Ιαπωνίας

O Πρόεδρος της εταιρείας, Ζαφείρης Τρικαλινός

Oι κύριες αγορές της εταιρείας στο εξωτερικό είναι η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ταιβάν

Eμφαση σε νέες αγορές και ενίσχυση αυτών που ήδη έχει, θέλει να κάνει η εταιρεία Trikalinos που παράγει αβγοτάραχο Μεσολογγίου.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία συμμετείχε στην Seafood Expo Global 2024, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη από τις 23 έως τις 25 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, οι εκπρόσωποι της εταιρείας συνομίλησαν με πλήθος αγοραστών, προμηθευτών και επαγγελματιών του κλάδου από διαφορετικές χώρες, καθώς η έκθεση φιλοξένησε συνολικά 35.000 επισκέπτες.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγους μήνες μετά το νέο λανσάρισμα της Trikalinos, μετά από έρευνα δύο ετών, με το οποίο στοχεύει ιδίως στην αγορά της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για το Trikalinos BOTTARGA BREEZE Sea Salt, το οποίο είναι ένα προϊόν που συνδυάζει αφυδατωµένο, τραγανό αυγοτάραχο τρίµµα µε χονδρόκοκκο θαλασσινό αλάτι, σε έναν κεραμικό µύλο, κορυφαίας τεχνολογίας.

Κατά όσα αναφέρονται από την εταιρεία, το Bottarga Breeze είναι φυσικό προιον, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα και έχει 24 µήνες χρόνο ζωής.

Άνοδος άνω του 20% το 2023

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Ζαφείρη Τρικαλινό, η Trikalinos θα κλείσει τελικά τη χρήση του 2023 με άνω του 20% αύξηση σε σχέση με το 2022, τόσο σε όγκο, όσο και σε αξία.

Με την Trikalinos να έχει το βλέμμα της περισσότερο στο HoreCa, παρά στη λιανική, οι κύριες αγορές της εταιρείας στο εξωτερικό στην παρούσα φάση είναι η Γαλλία, η Ταϊβάν, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, κατά τα στελέχη της εταιρείας, σε συνεχώς αυξητική πορεία βρίσκεται και η Ιταλία, παρότι η συγκεκριμένη χώρα, μαζί με την Ισπανία αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές της σε ένα ευρύ πορτφόλιο προϊόντων.

Εξάλλου, μέσα στο 2024, η εταιρεία είναι έτοιμη να προγραμματίσει το λανσάρισμα άλλης μιας σειράς προϊόντων, η οποία έρχεται να συμπληρώσει το ήδη υπάρχον κωδικολόγιο για HoreCa και λιανική πώληση, το οποίο πλέον ξεπερνά τους 20 διαθέσιμους κωδικούς.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu