Eνέργεια και εξελίξεις στη Μ. Ανατολή στο επίκεντρο
Η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, η ενέργεια καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή βρίσκονται στην ατζέντα της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα.
Εν μέσω της παγκόσμιας γεωπολιτικής ρευστότητας, Ελλάδα- Κύπρος- Ισραήλ επιβεβαιώνουν τον κοινό βηματισμό τους στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να υποδέχεται τους ομολόγους του.
Το τριμερές σχήμα θα αναζητήσει πεδία ενίσχυσης της συνεργασίας, ενώ στην ατζέντα θα βρεθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα περιφερειακά θέματα και η ενέργεια.
Με τη βία να αναβιώνει στη Συρία, η Αθήνα επαναλαμβάνει δια του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι η νέα de facto ηγεσία οφείλει να εξασφαλίσει ότι η πολιτική μετάβαση θα πραγματοποιηθεί ειρηνικά με τη συμπερίληψη όλων των μειονοτήτων.
Ο υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός προβληματίζει την Αθήνα, επισημαίνοντας ότι όσον αφορά τη μείζονα διαφορά οριοθέτησης ΑΟΖ- υφαλοκρηπίδα οι δύο πλευρές δεν συμφωνούν ως προς το πλαίσιο της συζήτησης.
« Το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας μας προβληματίζει. Είναι ένα δόγμα που αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει βήματα προς την εξομάλυνση των σχέσεων» υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.
Σημειώνεται ότι 17 και 18 Μαρτίου συγκαλείται στη Γενεύη η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουρκία: Mείωση 12,1% στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο 2025
- Τζακ Μα: Ο mister “δεν ξέρω τίποτα” που έγινε δισεκατομμυριούχος από το Alibaba
- Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της τρίχρονης
- ΕΕΤΤ: Βελτίωση 44% στις ταχύτητες σταθερού διαδικτύου το 2024
- Apple: Εφτασε τα τρία δισεκατομμύρια iPhone σε πωλήσεις από το 2007
- Tesla: Θα πληρώσει 243 εκατ. δολάρια για αποζημίωση σε θύματα του Autopilot
- Τουρκία: Ανακοίνωσε θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
- Τήνος: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόκοβιτς στις διακοπές τους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις