Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού στην Ελλάδα με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να βρίσκονται στο κόκκινο κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και οι αδειούχοι και εκδρομείς θα επιστρέψουν στις βάσεις τους.
Στους ειδικούς επικρατεί έντονη ανησυχία όχι τόσο για την αύξηση των κρουσμάτων που η αύξηση τους παραμένει τριψήφια σε καθημερινή βάση, όσο για την αύξηση των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ.
Συνολικά την Τρίτη (11/8/2020) στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Ανησυχία για τη στάση των νέων
Ωστόσο, τα κρούσματα αφορούν κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της επιδημίας. Κι αυτό γιατί συνήθως παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα και έτσι συνεχίζουν να κυκλοφορούν με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες.
Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας 0 έως 39 χρόνων.
Την ίδια στιγμή, όμως η επίπτωση της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ σοβαρή στους μεγαλύτερους, αφού από τους 26 διασωληνωμένους, οι 13 είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω και οι 11 είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Stellantis: Μεταφέρει την παραγωγή του Jeep Compass στις ΗΠΑ και ο Καναδάς απειλεί με νομικά μέτρα
- Τραμπ: «Μιλάω με Πούτιν, τώρα»
- ΔΕΗ: Έκλεισε το βιβλίο για το «πράσινο» ομόλογο – Στο 4,25% το επιτόκιο
- Πράσινο φως για τεχνητό υποβρύχιο αξιοθέατο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου
- THEON στην AUSA 2025: Επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν με κέρδη – Βουτιά 9,3% από Nestle
- Μαζική αγωγή από 3.000 Βρετανούς κατά της Johnson & Johnson για το παιδικό ταλκ
- Reuters: Το Κατάρ απειλεί την ΕΕ με διακοπή τροφοδοσίας LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις