Σε επιβεβαίωση της κατάκτησης των 850 μονάδων προχώρησε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατέγραψε την τρίτη στη σειρά ανοδική συνεδρίαση, έχοντας και πάλι στήριγμα από τον τραπεζικό κλάδο, ενώ σήμερα «ανέβασε» σημαντικά και τον τζίρο του.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,06% στις 858,22 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 850,00 μονάδων (+0,09%) και 859,60 μον. (+1,22%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 93,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 80,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6,7 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,94%, στις 2.213,55 μονάδες, ενώ στο +0,26% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.323,46 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,06% στις 1.031,07 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σήμερα ξεχώρισε από την έναρξη της συνεδρίασης, κλείνοντας τελικά με κέρδη που έφτασαν το 5,15%, με τη MotorOil, η οποία έκανε ένα δυνατό φίνις, να την ακολουθεί με το δικό της +4,11%. Στο +3,05% η Eurobank, αλλά και στο +2,67% έκλεισαν οι Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, FolliFollie, AlphaBank, Βιοχαλκο και Σαράντης, ενώ Μυτιληναίος, Grivalia και Τέρνα Ενεργειακή ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, οι Jumbo, Aegean, ΕΕΕ και Λάμδα έκλεισαν με απώλειες που δεν ξεπέρασαν το 1%, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα και ο Τιτάν έκλεισαν με απώλειες της τάξεως του 1,1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








