Επενδύσεις με φόντο τις υψηλές τιμές ενέργειας
Tρίτη μονάδα παραγωγής βιοαερίου έχει στα σκαριά ο γνωστός τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, ο οποίος πριν πεινάσει… μαγειρεύει, εν προκειμένω προχωρά σε επενδύσεις πέρα από το τραγούδι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, ο ερμηνευτής ετοιμάζει, καθώς βρίσκεται στο στάδιο των μελετών και των αδειοδοτήσεων, μια τρίτη μονάδα παραγωγής βιοαερίου στη Θεσσαλία, η οποία έρχεται μετά από την πρώτη στην Καρδίτσα και τη δεύτερη στα Ιωάννινα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τη λειτουργία των δύο μονάδων ο Σάκης Ρουβάς έχει έλθει τα τελευταία χρόνια σε επαφές με διάφορες εταιρείες, οι οποίες παράγουν παντός είδους απόβλητα κυρίως από ζώα και ψάρια, καθώς βασική πρώτη ύλη γιαυτά τα εργοστάσια είναι τα συγκεκριμένα απόβλητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη, από το 2021 ο Σάκης Ρουβάς συνεργάζεται με την εταιρεία Γαλαξίδι Θαλάσσιες καλλιέργειες, προκειμένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μεταφέρονται τα απόβλητα στις δύο μονάδες. Εκεί γίνονται καθαρή ενέργεια, μετά από επεξεργασία, και στη συνέχεια το ρεύμα αυτό πωλείται στη ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό, είναι, μάλιστα το γεγονός ότι όλες οι συνεννοήσεις γίνονται από τον ίδιο και όχι από συνεργάτες του.
Οκτώ χρόνια SK κτηνοτροφική
Το 2017 ο τραγουδιστής είχε προχωρήσει στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας η οποία θα δραστηριοποιούταν, μεταξύ άλλων, στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως βιομάζα και βιοαέριο.
Η εταιρεία SK Κτηνοτροφική είχε συστηθεί στις 21 Ιανουαρίου 2017, με διάρκεια 50 έτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24 χιλιάδων ευρώ το οποίο “καλύπτεται εξολοκλήρου με καταβολή μετρητών από τον ιδρυτή Αναστάσιο Ρουβά, καλλιτέχνη” ο οποίος και κατέχει τις 1000 ονομαστικές κοινές μετοχές αξίας 24 ευρώ η κάθε μία.
Τότε, ο ίδιος είχε παρουσιάσει σε γνωστό κέντρο της Καρδίτσας, τον πρώτο σταθμό της επένδυσης του, σε τοπικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους, το project της εταιρείας βιοαερίου, αναπτύσσοντας τις δυνατότητές του.
Ακολούθησε σχετική μονάδα στα Ιωάννινα, ενώ πλέον έρχεται και η τρίτη στην περιοχή της Θεσσαλίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προϋπολογισμός: Αυξημένοι 4,1% οι φόροι, στα 52,7δισ. ευρώ το εννεάμηνο 2025
- Εκλογές στην Ολλανδία την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου
- Toyota: Αύξηση της παραγωγής για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, λόγω ισχυρής ζήτησης στις ΗΠΑ
- Amazon: Επενδύει 1,6 δισ. δολάρια σε ολλανδικές επιχειρήσεις
- Ο χρυσός υποχωρεί λόγω ενίσχυσης του δολαρίου και της προοπτικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας
- Σλοβακία: Αποσύρεται από τη στρατιωτική βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία
- ΚΟΥΡΒΑ Α.Ε.Β.Ε.: Αντικατάσταση ειδικού εκκαθαριστή
- NBA: Δεν έφταναν στους Μπακς οι 40 πόντοι του Γιάννη για την ήττα από τους Καβαλίερς (118-113)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








