Στην Θεσσαλονίκη η αύξηση ξεπερνά το 68% - Στο 21% η αύξηση πανελλαδικά Σημαντική αύξηση που ξεπερνά το 21% παρατηρήθηκε το πρώτο 7μηνο του 2024 στη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και η εφαρμογή ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα, το πρώτο 7μηνο του 2024 οι υπηρεσίες Τροχαίας καθώς και άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε 3.903.209 ελέγχους, βεβαιώνοντας 858.103 παραβάσεις, έναντι 708.883 το ίδιο διάστημα του 2023. Ενδεικτικά, το πρώτο 7μηνο του 2024, βεβαιώθηκαν: • στην Αττική, -182.939- παραβάσεις (αύξηση κατά 46,81%) • στη Θεσσαλονίκη, -127.298- παραβάσεις (αύξηση κατά 68,59%) • στην Πελοπόννησο -57.172- παραβάσεις (αύξηση κατά 37,55%) • στο Βόρειο Αιγαίο -23.286- παραβάσεις (αύξηση κατά 31,91%) και • στο Νότιο Αιγαίο -30.176- παραβάσεις (αύξηση κατά 18,20%). Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αντιμετώπιση αντικοινωνικών και επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως σε τροχαία ατυχήματα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πεζών και οδηγών, όπως: Υπερβολική ταχύτητα: 186.336 Μη χρήση ζώνης ασφαλείας & κράνους: 79.164 Στέρηση άδειας οδήγησης: 44.294 Παραβάσεις ΚΤΕΟ & ανασφάλιστα: 36.455 Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 18.457 Χρήση κινητού τηλεφώνου: 10.797 Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 10.073 Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδηγική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας συνιστούν προαπαιτούμενα, τόσο για την ασφαλή κίνηση των πολιτών, όσο και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει την εφαρμογή των δράσεων τροχονομικής αστυνόμευσης σε καθημερινή βάση, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σημαντική αύξηση που ξεπερνά το 21% παρατηρήθηκε το πρώτο 7μηνο του 2024 στη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και η εφαρμογή ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Ειδικότερα, το πρώτο 7μηνο του 2024 οι υπηρεσίες Τροχαίας καθώς και άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε 3.903.209 ελέγχους, βεβαιώνοντας 858.103 παραβάσεις, έναντι 708.883 το ίδιο διάστημα του 2023.
Ενδεικτικά, το πρώτο 7μηνο του 2024, βεβαιώθηκαν:
- στην Αττική, -182.939- παραβάσεις (αύξηση κατά 46,81%)
- στη Θεσσαλονίκη, -127.298- παραβάσεις (αύξηση κατά 68,59%)
- στην Πελοπόννησο -57.172- παραβάσεις (αύξηση κατά 37,55%)
- στο Βόρειο Αιγαίο -23.286- παραβάσεις (αύξηση κατά 31,91%) και
- στο Νότιο Αιγαίο -30.176- παραβάσεις (αύξηση κατά 18,20%).
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αντιμετώπιση αντικοινωνικών και επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως σε τροχαία ατυχήματα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πεζών και οδηγών, όπως:
Υπερβολική ταχύτητα: 186.336
- Μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους: 79.164
- Στέρηση άδειας οδήγησης: 44.294
- Παραβάσεις ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα: 36.455
- Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 18.457
- Χρήση κινητού τηλεφώνου: 10.797
- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 10.073
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδηγική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας συνιστούν προαπαιτούμενα, τόσο για την ασφαλή κίνηση των πολιτών, όσο και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει την εφαρμογή των δράσεων τροχονομικής αστυνόμευσης σε καθημερινή βάση, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ελλάδα για ένα ακόμα καλοκαίρι προορισμός του διεθνούς jet set
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Η Ουάσιγκτον μιλάει τώρα για οικονομικό αποκλεισμό του Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές υπό πίεση – Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street με «βαρίδι» τη Walmart
- Βουλγαρία: Η ξηρασία «κόβει» για πρώτη φορά την ισχύ του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Stoiximan Super League: Σέντρα στη νέα σεζόν με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη από την COSMOTE TV
- 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








