Τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης όσων αποχωρούν από το Δημόσιο προβλέπει τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και του αν. υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΕΜΣ.
Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, με τις διατάξεις της τροπολογίας αυτής,
1-α- τροποποιούνται διατάξεις του νόμου 3865/2010 (σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του Δημοσίου ώστε
αα) ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης (βασική και αναλογική) να εφαρμόζεται για όλους όσους (περιλαμβανομένων και των στελεχών των ΕΔ, των ΣΑ και του ΠΣ) έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την Υπηρεσία από 1.1.2015 και μετά (αντί για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την εν λόγω ημερομηνία)
ββ)βασική σύνταξη με λιγότερα χρόνια από 15 χρόνια ασφάλισης στο Δημόσιο δικαιούνται όσοι συμπληρώνουν το 67ο (αντί το 65ο) έτος της ηλικίας τους (και εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις).
Β-Συμπληρώνονται οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 55 του π.δ. 169/2007, σχετικά με το κατώτατο όριο σύνταξης και προβλέπεται ότι αυτό δεν εφαρμόζεται σε όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία από 1.7.2015 και μετά και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους (και μέχρι τη συμπλήρωση του ηλικιακού αυτού ορίου). Επίσης προβλέπεται ότι το ποσό του εν λόγω κατώτατου ορίου παραμένει αμετάβλητο μέχρι το έτος 2021 (ενώ θα αυξανόταν από 1/1/2016).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Αγγλία λαχτάρισε από το Κονγκό, αλλά στο τέλος χτύπησε ο Χάρι Κέιν
- Πολιτική καταδίκη και οδύνη για το δολοφονικό εμπρησμό και το θάνατο της Βάγιας Νέστορα
- Λαγκάρντ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το τζίνι να βγει από το μπουκάλι και ο πληθωρισμός να ανέβει»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και κατοχύρωση κερδών
- Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις στον Nasdaq από τις ρευστοποιήσεις στα τσιπ
- Γουόρς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» – Κανένα σήμα για τα επιτόκια Ιουλίου
- Φωτιά στη Φθιώτιδα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







