Η ατζέντα για την αξιολόγηση, το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους, η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό καθώς και η προσφορά της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση, ήταν τα θέματα που συζήτησε με το Γάλλο ομόλογό του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ωριαία σημερινή συνάντησή τους στο Παρίσι.
Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Μισέλ Σαπέν.
Υπογράμμισε το ρόλο που παίζουν κοινωνικά οι συντάξεις των ηλικιωμένων την συγκεκριμένη εποχή, που συχνά βοηθούν στην επιβίωση της οικογένειας λόγω της ανεργίας των νέων.
Παρόλα αυτά υπογράμμισε την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, υποστηρίζοντας όμως ότι θα πρέπει να αποφευχθούν νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τον υπουργό στόχος της Ελλάδας είναι μια σοβαρή μεσοπρόθεσμη στρατηγική που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα, ενώ παράλληλα απαιτούνται ιδέες για την εξασφάλιση του απαραίτητου 1% του ΑΕΠ ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις.
Παίρνοντας το λόγο ο Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος για δύο πράγματα : Πρώτον ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σεβασθεί τις υποχρεώσεις της μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Δεύτερο είναι επίσης σίγουρος ότι θα βρεθεί μια συμφωνία με το ΔΝΤ και θα ανοίξουν σύντομα οι συζητήσεις για το χρέος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Πως κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην δημόσια προσφορά – Στις 15 Μαΐου στο Χρηματιστήριο
- EKT σε τράπεζες: Αξιολογήστε την έκθεση στο δολάριο
- Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ στον Λιβάνιο για σταυρό προτίμησης στις εκλογές
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Διανέμει μέρισμα 0,329 ευρώ ανά μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, τέλος στο θετικό σερί από τον Stoxx
- Πιερρακάκης: Επεκτείνουμε το επενδυτικό clawback ως το 2030
- Νέο mega deal Τραμπ: Το Κατάρ αγοράζει αεροσκάφη 200 δισ. δολαρίων από την Boeing
- ΟΛΘ: Εκτός ΔΣ μετά από 5 χρόνια ο εκτελεστικός πρόεδρος Αθανάσιος Λιάγκος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις