Οι πολιτικές της ΝΔ είχαν βάλει την χώρα σε τροχιά ύφεσης πριν το lockdown υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην πτώση του ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 4/6 η ΕΛΣΤΑΤ.
«Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου.
Το γεγονός ότι είχαμε ύφεση 0,9% (y-o-y) σε ένα τρίμηνο, εκ των οποίων οι 2,5 μήνες ήταν πριν τα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι οι πολιτικές της ΝΔ είχαν βάλει την χώρα σε τροχιά ύφεσης πριν το lockdown.
Με την ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας δείχνει δυστυχώς να μην έχει καταλάβει τίποτα.
Δηλώνει ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ύφεση στην Ελλάδα ήταν συγκριτικά μικρότερη από αυτή της ευρωζώνης, αγνοώντας επιδεικτικά τόσο το γεγονός ότι πολλές σημαντικές ευρωπαϊκές οικονομίες άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα περιορισμού πριν από εμάς (λόγω του ότι εμφανίστηκαν κρούσματα νωρίτερα) όσο και το ότι είναι εκτεθειμένες με διαφορετική χρονικότητα στις διεθνείς διακυμάνσεις μέσω αλυσίδων αξίας (ιδιαίτερα ως προς την Κίνα).
Στην δική μας περίπτωση η εποχικότητα επηρεάζεται περισσότερο από τον τουρισμό, δηλαδή τα επόμενα δυο τρίμηνα.
Είναι λοιπόν προφανές ότι λόγω της υγειονομικής κρίσης και των χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας η ύφεση θα ενταθεί στο 2ο και 3ο τρίμηνο.
Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας άμεσα αλλά και να αναθεωρήσει ριζικά τις επιλογές της στην οικονομική πολιτική, ειδικά τώρα που συζητιέται το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η λογική του εφησυχασμού είναι επικίνδυνη
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόγραμμα.
Η ΝΔ δεν δικαιούται να κωφεύει» αναφέρει ο κ.Τσακαλώτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρεμλίνο: Είναι λάθος να μιλάμε για ακύρωση της συνάντησης Πούτιν – Τραμπ
- Θεοδωρικάκος: Νέο πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της γουνοποιίας
- ΠΟΕΔΗΝ: Διήμερο κινητοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας
- ΚΕΔΕ: Στην Αλεξανδρούπολη από 6 έως 8 Νοεμβρίου το συνέδριο
- Ηγουμενίτσα: Κατάσχεση 136 κιλών κάνναβης και σύλληψη 50χρονου
- Bloomberg: Η Novartis κοντά στην εξαγορά της Avidity Biosciences
- Μπέσεντ: Επιτεύχθηκε πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα για σπάνιες γαίες και δασμούς
- Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης: Τρία παγκόσμια ρεκόρ στο Τορόντο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








