Την άποψη ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η παραμονή στο ευρώ εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β’Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα ψηφοδέλτια που είναι πιο σκεπτικιστές για το ευρώ, αλλά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ είναι στρατηγική.
Θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ για στρατηγικούς λόγους, αν διαλυθεί το ευρώ θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ‘30 στις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και στους εθνικισμούς» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Τσακαλώτος, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χιωτίδη περί επιστροφής στη δραχμή.
Όπως είπε ο κ.Τσακαλώτος, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση για ένα λειτουργικό πρόγραμμα βοήθειας, υποστηρίζοντας ότι «η λογική του προγράμματος είναι πάντα να χρειαζόμαστε λεφτά για να περάσουν συγκεκριμένα μέτρα»
«Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και αν δεν ξεφύγουμε από τη λογική θα παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τσακαλώτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αχαϊα: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές
- Μελόνι: Υπάρχουν μικρά περιθώρια για ειρήνη στην Ουκρανία
- Air Canada: Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα λόγω της απεργίας των αεροσυνοδών
- Τουρκία: Απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Πάτρα: Προθεσμία για τη Δευτέρα στον 25χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό
- Πούτιν σε Τραμπ: Σταματάω τον πόλεμο με αντάλλαγμα το Ντόνετσκ
- ΗΠΑ: Πρόσφεραν στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά αποκλείουν ένταξη στη Συμμαχία
- Airbus: Το A320 εκθρονίζει το Boeing 737 και γράφει ιστορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις