Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση, ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.
Επίσης, επεσήμανε στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.
Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Επικοινωνία με Σουλτς
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ατλέτικο Μαδρίτης: Προς ολοκλήρωση η εξαγορά της από την Apollo Sports Capital
- Lufthansa: Παρατείνει την αναστολή πτήσεων από και προς Τελ Αβίβ έως τις 2 Απριλίου
- Volkswagen: Ξεπέρασε τα 4 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως το 2025
- Wall Street: Στο «κόκκινο» οι δείκτες μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου
- Ρούμπιο: «Το Ιράν επιχειρεί να θέσει σε ομηρία τον πλανήτη», με το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
- Συνεχίζονται τα μέτρα κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Η κυβέρνηση Τραμπ παράκαμψε το Κογκρέσο για την πώληση πυρομαχικών στο Ισραήλ 650 εκατ. δολαρίων
- SPACE HELLAS Α.Ε. - Δελτίο Τύπου Space Hellas_Aπονομή 7ης τιμητικής υποτροφίας “Δημήτρης Μανωλόπουλος”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






