«Αισθάνομαι άνετα να δώσω στον λαό τον λόγο να με κρίνει για όσα πέτυχα και όσα δεν πέτυχα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA TV.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής. Είπε ότι μετά τη 12ηΙούλη το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών και αυτό κάνει.
Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πολύ μεγάλη ιστορική στιγμή ανάτασης για την Ευρώπη, ως τομή για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες. Ο Αλέξης Τσίρπας επισήμανε ότι αισθάνεται υπερήφανος που έδωσε τη δυνατότητα στον λαό, που 5 χρόνια αισθανόταν έναν περιορισμό και αδιέξοδο, να εκφράσει την πεποίθησή του. Σημείωσε ότι πολλές φορές τα «όχι» στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις, αλλά μένουν στην ιστορία. «Έτσι κι αυτό το “όχι” θα μείνει στην ιστορία, γιατί έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η διαφορετική άποψη στην Ευρώπη, άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή» προσέθεσε.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε, να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή. «Το “όχι” σε μια κακή συμφωνία το έκανα “ναι” σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα, αλλά δίνει προοπτική», σημείωσε.
Εκτίμησε, επίσης, ότι στο ποσοστό του 62% που έλαβε το «Όχι» μόνο μια μικρή μειοψηφία ήταν κατά μιας συμφωνίας και υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο, υποχώρηση προσδοκιών σε Βιομηχανία και καταναλωτική εμπιστοσύνη
- Δίκη Φιλιππίδη: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού προτείνει ο εισαγγελέας
- Intralot: Σε προσωρινή αναστολή η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο
- Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές
- Peri Fratic: Ο γνωστός YouTuber εξαγοράζει την Commodore
- Aktor: Σε πλήρη εξέλιξη ο Εταιρικός Μετασχηματισμός του Ομίλου
- Παραμένει αβέβαιο το τοπίο των δασμών Τραμπ λίγες ημέρες πριν το deadline της 9ης Ιουλίου
- Κτήμα Λαζαρίδη: Στα χέρια της “Ολυμπία Συμμετοχών” 838.717 μετοχές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις