Τις πληροφορίες για το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι αν ισχύουν «η επιλογή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δεν θα αποτελεί απλά ιδεοληψία, αλλά απιστία κατά του Δημοσίου».
«Σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (εφημερίδες «Τα Νέα» και «Η Καθημερινή») φέρουν τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ να εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα οικόπεδα όπου τον περασμένο Ιούνιο υπογράψαμε να διερευνήσουν από κοινού ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook.
«Αν αυτό ισχύει», υπογραμμίζει, «η επιλογή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δεν θα αποτελεί απλά ιδεοληψία, αλλά απιστία κατά του Δημοσίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Η Ρωσία απείλησε την Ουκρανία με πόλεμο διαρκείας
- ΔΕΗ: Στο 6,34% το ποσοστό ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν 5η εβδομάδα με κέρδη – Άλμα 7% από Richemont
- Ανδρουλάκης για τροπολογία για offshore συγγενών πολιτικών: «Ποιους προστατεύετε;»
- Haven Studios (Sony): Αποχώρησε ξαφνικά η Τζέιντ Ρέιμοντ, ιδρύτρια του στούντιο που δημιούργησε το Playstation
- ΗΠΑ: Πτώση ρεκόρ στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο λόγω δασμών
- Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Σε ειδική άδεια ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν
- Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για την επίλυση θεμάτων τηλεθέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις