Τις πληροφορίες για το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι αν ισχύουν «η επιλογή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δεν θα αποτελεί απλά ιδεοληψία, αλλά απιστία κατά του Δημοσίου».
«Σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (εφημερίδες «Τα Νέα» και «Η Καθημερινή») φέρουν τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ να εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα οικόπεδα όπου τον περασμένο Ιούνιο υπογράψαμε να διερευνήσουν από κοινού ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook.
«Αν αυτό ισχύει», υπογραμμίζει, «η επιλογή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δεν θα αποτελεί απλά ιδεοληψία, αλλά απιστία κατά του Δημοσίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Trastor: Άντλησε 150 εκατ. ευρώ από τη συνδυασμένη προσφορά νέων μετοχών
- Titan SA: Η ΓΣ ενέκρινε την διανομή μικτού μερίσματος 1,10 ευρώ ανά μετοχή
- Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 2,26%, με βουτιά 3,52% από τις τράπεζες και ρευστοποιήσεις σε blue chips
- TITAN S.A. - Αποτελέσματα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων
- ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ Α.Α.Ε.Γ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Austriacard: Στο γ’ τρίμηνο του 2026 η ολοκλήρωση της απόκτησης του 74,58% από την DNP
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








