Την πολιτική βούληση της Αθήνας να βρεθεί σύντομα λύση στο ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει έρθει στις Βρυξέλλες για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι συνομιλεί με φίλους της Ελλάδας και ευρωπαϊστές. «Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι δυνατά.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν αποτελεί τον κύριο παράγοντα σε αυτές τις διαβουλεύσεις, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από το Eurogroup. Ωστόσο, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. «Δεν πιστεύω ότι υπήρξε αρκετή πρόοδος» ανέφερε και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποτυχία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μετρούν αντίστροφα για τις θερινές εκπτώσεις έμποροι και καταναλωτές
- Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Λητή Θεσσαλονίκης ανάμεσά τους και ένα 12χρονο παιδί
- Eurostat: Φρέναρε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο στο 3,9%, ο 5ος υψηλότερος στην Ευρωζώνη
- Seanergy Maritime: 6 με 8 Ιουλίου η δημόσια προσφορά του πενταετούς ομολόγου έως 100 εκατ. ευρώ
- Στο 8,1% υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο – Νέα βελτίωση στην αγορά εργασίας
- Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος απέναντι στο γεν
- Η Chanel δημιουργεί την «μανία Μπλαζί» και μεταφέρει την πίεση των πωλήσεων στη Dior
- Νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της QUALCO GROUP η Νικολέττα Φούσκα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







