Την ανάγκη να υπάρξουν πέρα από «καθαρές δηλώσεις» και «κυρώσεις» απέναντι στην Τουρκία τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.
«Σήμερα βρίσκομαι στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με βασικό στόχο να πείσω τους μέχρι πρότινος συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν και καθαρές δηλώσεις αλλά να προχωρήσουμε, πέραν των δηλώσεων καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, και σε απαραίτητα μέτρα, σε κυρώσεις που ενδεχομένως θα αναγκάσουν την Τουρκία να σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.
Και θα προσπαθήσω να τους πείσω, καθώς γνωρίζουν ότι επί τεσσεράμισι χρόνια, ως πρωθυπουργός πόσο ενεργά προσπάθησα να οικοδομήσω μία θετική ατζέντα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία» δήλωσε.
Παράλληλα, επεσήμανε «στόχος είναι η ειρήνη και η συνεργασία.
Αλλά ειρήνη και συνεργασία μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από την τήρηση του διεθνούς δικαίου.
Και το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι καθαρό.
Τώρα λοιπόν δηλώσεις καθαρές αλλά και κυρώσεις ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αύριο να χρειάζονται δράσεις πέραν της διπλωματίας για να προστατεύσουμε το διεθνές δίκαιο.
Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί αρωγός στην Ελλάδα και στην Κύπρο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι δύο λύσεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών
- Κομισιόν: Κάνει πίσω για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
- Πεσκόφ: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό δεν προμηνύει τίποτα καλό
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες λόγω πιέσεων στον αμυντικό κλάδο
- ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση για τη Στρατηγική Συγχώνευση με Allwyn
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Πιερρακάκης: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2026 και μέση αύξηση 4,5% των εξαγωγών στην τριετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








