Τη διακήρυξη της Λευκωσίας υιοθέτησαν Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.
Οι τρεις ηγέτες προχώρησαν και στη σύσταση ειδικής Επιτροπής, σε επίπεδο ΥΠΕΞ, η οποία θα παρακολουθεί το τι έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, έτσι ώστε μέχρι την επόμενη συνάντηση -που τοποθετείται χρονικά στους επόμενους έξι μήνες- να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο.
«Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, Κύπρου και Ισραήλ θα αξιοποιηθούν, ενώ η Eλλάδα θα αποτελέσει γέφυρα μεταφοράς προς την Ευρώπη », τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η ενέργεια, οι μεταφορές και η καινοτομία είναι τομείς συνεργασίας που θα προάγουν τη σταθερότητα και θα αναδείξουν τα οφέλη της συνεργασίας», ανέφερε.
«Η τριμερής αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδος με σκοπό την ενίσχυση των δυνατοτήτων των χωρών μας προς όφελος της περιοχής.
H Σύνοδος των τριών χωρών μας είναι ιστορική. Στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης» υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Στα 5,46 ευρώ η ανώτατη τιμή της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (και) για τη Unisystems του ομίλου Quest – Διάψευση για Morris
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Qualco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν άμεσα τις επιθέσεις στους Χούθι, συνθηκολόγησαν
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τον DAX μετά την εκλογή Μερτς – Έκανε το 16Χ16 ο FTSE 100
- Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
- Στο Τέξας Παπασταύρου – Τσάφος για συναντήσεις με Chevron, ExxonMobil και Cheniere Energy
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: «Προσβλέπω στη συνεργασία μας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις