Έχουμε κοινωνική ευθύνη να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.
«Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση.
Όλγα Γεροβασίλη: Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών
Με δήλωση που ανέβασε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το twitter, η κυβερνητική εκπρόσπωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει ότι αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην μειωθοιύν οι συντάξεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΧΑΕ: Στο 4,70% το ποσοστό της Morgan Stanley
- Ανακηρύχθηκε και επίσημα η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
- SKY express: Εγκαινίασε τη νέα γραμμή Θεσσαλονίκη – Ντίσελντορφ
- Flexopack: Από 14 Νοεμβρίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από το stock option plan
- ΕΛΤΑ: Έλεγχο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά το ΠΑΣΟΚ
- Η Κοιλάκος ΕΠΕ στο Δίκτυο Volkswagen της Kosmocar – Νέα έκθεση στη Λ. Συγγρού
- Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 2.050 μονάδες με +1,44% – Απογείωση Aegean με 4,64%
- Παπασταύρου: Ενημερώσαμε την Κομισιόν για την επικαιροποίηση δεδομένων του καλωδίου Ελλάδας – Κύπρου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







