«Είχαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνομιλίες που θα έχουν ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο για το μέλλον της περιοχής και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σόφια μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε-Δυτικών Βαλκανίων.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι αναδείχτηκε η θετική ατζέντα της στήριξης των Δυτικών Βαλκανίων, στόχος της Ελλάδας είναι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και αναφέρθηκε στο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.
«Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί»
«Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί. Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για στη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.
Απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ Νίκου Λιονάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και τόνισε πως τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα.
Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές»
«Ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σε ποια σημεία έχουν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
«Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι ούτε στο θέμα του ονόματος έχει υπάρξει συμφωνία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΕΗ: Μειώνει 14,8% στα 12,9 λεπτά ανά kWh το πράσινο τιμολόγιο για τον Σεπτέμβριο
- Νέα φωτιά στην Παγανή Λέσβου, επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις
- Σερβία: Έβαλε πλαφόν 20% στο κέρδος των σούπερ μάρκετ και έπεσαν οι τιμές
- Αποστολάκη: Ερώτηση στη Βουλή για μετατροπή λογαριασμών χωρίς συγκατάθεση των πελατών από την Εθνική
- Δύο νέα έργα κυκλικής οικονομίας Ελλάδας – Αλβανίας άνω των 4,4 εκατ. ευρώ
- Equinor: Ο πετρελαϊκός γίγαντας θα αγοράσει μετοχές της Orsted αξίας έως και 940 εκατ. δολάρια
- Παιδικοί σταθμοί – ΕΣΠΑ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα
- Σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ, κλειστές τρεις λωρίδες στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις