Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι η «περιπέτεια» της Ελλάδας θα λάβει τέλος τον Αύγουστο 2018. «Για πρώτη φορά πιστεύω ότι δεν αποτελεί πλέον όνειρο» δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Le Figaro.
Η Ελλάδα πλήρωσε ένα πολύ βαρύ τίμημα στην ευρωπαϊκή κρίση και ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα, υποβλήθηκε σε μεγάλες θυσίες τα τελευταία επτά χρόνια. Έγιναν πολλά λάθη, τόσο από την ελληνική, όσο και από την ευρωπαϊκή πλευρά. Και αυτό το πληρώσαμε πολύ ακριβά, είπε.
«Όταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά τον Ιανουάριο 2015 με τη βούληση του λαού, επρόκειτο για μία καθαρή εντολή αλλαγής κατεύθυνσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θυμάστε πόσο δύσκολες ήταν οι διαπραγματεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ορισμένοι θεωρούσαν ότι οι Έλληνες έπρεπε να τιμωρηθούν. Όμως, κατορθώσαμε να αποφύγουμε το χειρότερο και να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Αποφύγαμε συλλογικά τις διαιρέσεις στην Ευρώπη και παραμερίσαμε εκείνους που προετοίμαζαν αυτού του είδους το σενάριο. Δύο χρόνια μετά, η ανάπτυξη επιστρέφει, στο 2% το 2017, και για το 2018 οι προβλέψεις την ανεβάζουν στο 2,5%. Περιορίσαμε τις κοινωνικές αδικίες. Και εργαζόμαστε σκληρά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και όλες τις ενεργές ελληνικές δυνάμεις ώστε αυτή η «περιπέτεια» να λάβει τέλος τον Αύγουστο 2018. Για πρώτη φορά, πιστεύω ότι δεν αποτελεί πλέον όνειρο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην Ευρώπη δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους νέους, να προτείνει προγράμματα. «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να γίνουν περισσότερο δημοκρατικοί. Δεν μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα φόρουμ συζητήσεων τεχνοκρατών ή πολιτικών ηγετών , όπου στο τέλος αυτός που έχει την περισσότερη ισχύ, την μεγαλύτερη πειθώ επιβάλλει την απόφασή του, δηλαδή, ας μην κρυβόμαστε, η Γερμανία. «Έχουμε επίσης το κοινό όραμα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει με τον σωβινισμό και τον εθνικισμό. Πρέπει να προστατεύσουμε, αλλά ταυτόχρονα και να μοιραστούμε, τις κυριαρχίες μας» εξήγησε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
- Πόθεν έσχες Νίκης Κεραμέως: Εισοδήματα 88.873 ευρώ, καταθέσεις 1,23 εκατ. ευρώ και ακίνητα
- Πόθεν έσχες Κωστή Χατζηδάκη: Δηλωθέντα 337.423 ευρώ, χαρτοφυλάκιο 1,13 εκατ. ευρώ και 27 ακίνητα
- ElvalHalcor: Στις 26 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος 0,1045 ευρώ ανά μετοχή για το 2025
- Γιώργος Μυλωνάκης: Μεταφέρεται σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








