«Τις μέρες αυτές, τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν μόνο άψυχα σώματα, άψυχα παιδικά κορμιά, ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.
«Αισθάνομαι ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτό το δράμα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αισθάνεται ντροπή και για τη συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο κορυφής. Όπως τόνισε, είναι υποκριτικά τα δάκρυα που χύνονται σήμερα, γιατί δεν είναι μόνο τα νεκρά παιδιά που ξεβράζει το Αιγαίο, υπάρχουν τα ζωντανά παιδιά που στοιβάζονται στον δρόμο της προσφυγιάς.
«Πρώτιστο καθήκον μας είναι να περιορίσουμε την ανθρωπιστική τραγωδία αυτή την ώρα», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι ως Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά, γι’ αυτό αποτελεί πρώτιστο ανθρωπιστικό καθήκον να σωθούν αυτές οι ζωές και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξαναζήσουμε σκηνές σαν τις χθεσινές.
«Για να υπηρετήσουμε αυτό το καθήκον, ανάγκη είναι να κρατήσουμε στάση που συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης που κινδυνεύει να τις χάσει και να απομονώνουμε ακραίες ρατσιστικές φωνές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με χρηματοδότηση Eurobank από το Ταμείο Ανάκαμψης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC Athens) στο Ελληνικό
- Αποχωρεί από την Intracom Defense ο Διευθύνων Σύμβουλος Γεώργιος Τρουλλινός
- Ο Κωνσταντίνος Κατσακιώρης νέος Business Development Director της Yodiwo
- Ποια είναι η AMCO με την μονάδα στην Κόρινθο στην οποία επενδύει η Halcyon Equity Partners
- Η Intel αντεπιτίθεται με ετήσιες κυκλοφορίες επεξεργαστών και ριζικές αλλαγές έως το 2028
- Κώστας Μπακογιάννης: Από 23 χρονών στις Βρυξέλλες, πάντα αξιοκρατικά – Τι έγραψε ο ίδιος
- Παγκόσμια πρωτιά για τις ασύρματες τηλεοράσεις της LG με τη σφραγίδα της TÜV Rheinland
- Aεροδρόμιο Καλαμάτας: Στόχος να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. επιβάτες ετησίως
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








