Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τον κύκλο της διαπλοκής μεταξύ Τραπεζών, πολιτικού συστήματος και ΜΜΕ ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου απαντώντας στην Βουλή στην Ώρα του πρωθυπουργού.
«Δεν θα μιλήσω με όρους πολιτικής, θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών, αυτό δεν θα συμβεί. Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε εκεί είναι που μπορεί να δημιουργηθεί μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής(?). Εμείς έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι» είπε ο κ Τσίπρας.
«Ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες έναντι κάποιων άλλων, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου σε ολιγάρχες. Από τότε έχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Όλες ανεξαιρέτως υπόσχονταν ρύθμιση του τοπίου που έπρεπε να ξεκινούν από το αυτονόητο από την προκήρυξη διαγωνισμού για την χρήση των συχνοτήτων αλλά καμία δεν το έπραξε» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.
Για το θέμα της συμφωνίας με τους εταίρους ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα για το αν θα επιτευχθεί μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους. Υπάρχει μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης». Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «τις τελευταίες μέρες έχει γίνει σε όλους φανερό πως η κυβέρνηση κάνει ότι πρέπει γα να πετύχει έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους»
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης. «Είμαι αισιόδοξος πως θα υπάρξει αίσιο τέλος και με τη στήριξη του λαού μας θα καταφέρουμε να κλείσουμε τη συμφωνία και να βγούμε από την κρίση που επεδίωξαν κάποιοι που θέλησαν να πλουτίσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού, ακόμα και μέσα στην κρίση» είπε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Τράπεζα: Νέα προμήθεια 0,50 ευρώ από Οκτώβριο, ποιες συναλλαγές αφορά
- Η Μαρίζα Πετράκου στο τιμόνι της μάρκας BYD στον Όμιλο Σφακιανάκη
- Ο Μπάιντεν φταίει για τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο, λέει ο Τράμπ
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του «παραδέχεται» ανεπάρκεια των ελέγχων
- Δούκας: «Στην εισαγγελία το πόρισμα για τις καθιζήσεις από τα έργα του Μετρό στην Κυψέλη»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πίεση από τεχνολογία, πετρέλαιο και ομόλογα – Στο κόκκινο ο Stoxx 600
- ΗΠΑ: Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2023
- Αμοντέι, Άλτμαν, Μασκ: Τι είπαν για τους κινδύνους της AI και έσπειραν πανικό «καταστροφής»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







