Η συνολική επένδυση στην JASM, θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια
Ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών αναμένεται να κατασκευάσει η TSMC στην Ιαπωνία με την βοήθεια της Sony και της Toyota.
Η Japan Advanced Semiconductor Manufacturing (JASM), θυγατρική κατασκευαστική εταιρεία της ταϊβανέζικης TSMC, θα ξεκινήσει να κατασκευάζει το νέο εργοστάσιο αυτή τη χρονιά και στοχεύει να το θέσει σε λειτουργία στα τέλη του 2027.
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο ανέφερε πως η συνολική επένδυση στην JASM, που ήδη κατασκευάζει το πρώτο εργοστάσιο που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί αυτή τη χρονιά, θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια.
Η επέκταση των δραστηριοτήτων της TSMC στην Ιαπωνία υπογραμμίζει την ώθηση της ιαπωνικής κυβέρνησης για την χερσαία κατασκευή ημιαγωγών, οι οποίοι αφορούν τα πάντα, από αυτοκίνητα και smartphone μέχρι στρατιωτικά όπλα και θεωρούνται κρίσιμα στοιχεία στην τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.
Η Ιαπωνία στοχεύει να ανακάμψει στο χώρο των ημιαγωγών και να βρεθεί ξανά ανάμεσα στις χώρες που ηγούνται στη συγκεκριμένη αγορά.
Τα δύο εργοστάσια της TSMC στην Ιαπωνία δεν κατασκευάζουν τα πιο προηγμένης τεχνολογία τσιπ, αλλά θα επικεντρωθούν σε εφαρμογές σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί για την αυτοκινητοβιομηχανία, για βιομηχανική χρήση, για καταναλωτικά προϊόντα και για υψηλών επιδόσεων computing.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σημάδια κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν
- Πιερρακάκης: Έως το Μάρτιο ενεργοποιείται το Μητρώο Ιδιοκτητών Ακινήτων – Θα είναι εργαλείο “αφαίρεσης βαρών”
- ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις και αποχές σε σχολεία και πανεπιστήμια κατά της ICE μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη
- Δήμας για το κυκλοφοριακό χάος: Εξετάζεται flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 6 Φεβρουαρίου
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπορίσοφ: “Ο Κάθετος Διάδρομος αυξάνει σημαντικά τη γεωπολιτική αξία των χωρών μας”, τονίζει ο πρωθυπουργός
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Παρουσίαση σε Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές – ’’Greek Investment Day 2026’’
- Kίνα: Απότομη κάμψη της εργοστασιακής δραστηριότητας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








