Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως επενδυτικός και ενεργειακός κόμβος, λέει ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ
Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι ευκαιρίες για επενδύσεις και ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τη συμμετοχή διπλωματών, επιχειρηματιών και τραπεζικών στελεχών.
Ο Τζορτζ Τσούνης, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η χώρα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακή δίοδο για την Ευρώπη, αποδεσμεύοντάς την από το ρωσικό φυσικό αέριο και τη θηλιά της Gazprom. Μέσω της Ρεβυθούσας και της Αλεξανδρούπολης, το αμερικανικό LNG μπορεί να προσφέρει στρατηγική εναλλακτική. «Καμία βιομηχανία δεν θα αναπτυχθεί με τις τιμές ρεύματος στα ύψη», προειδοποίησε.
Ο Τσούνης σημείωσε ότι είναι σοκαριστικό το γεγονός πως οι αγορές αξιολογούν το ελληνικό χρέος υψηλότερα από εκείνο των ΗΠΑ ή της Ιταλίας. Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα από 28% ανεργία βρίσκεται πλέον στο 8,6%, ποσοστό με συνεχή πτωτική πορεία.
Ερωτηθείς για το τι θα άλλαζε στη χώρα, ο κ. Τσούνης δήλωσε πως το δικαστικό σύστημα παραμένει προβληματικό. Παρότι επαίνεσε τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας, χαρακτήρισε την κατάσταση «αστεία» και υποστήριξε πως απαιτείται αντίληψη ότι η καθυστερημένη δικαιοσύνη είναι άρνηση δικαιοσύνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις