Αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ παρουσίασαν τον Οκτώβριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να φθάσουν τα 123,68 δισ. ευρώ από 122,57 δισ. ευρώ που έφθασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Τον ίδιο μήνα οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 452 εκατ. ευρώ έναντι μείωσης 237 εκατ. ευρώ τον προγηούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 6,6% από 4,8% τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Αντίθετα, τον Οκτώβριο η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά 0,9%. Η μηνιαια καθαρή ροή συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 614 εκατ. ευρώ.
_x000D_
Πιο αναλυτικά, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Οκτώβριο του 2017, ήταν αρνητική κατά 351 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 113 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 0,2% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων ήταν μηδενικός από 0,1% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 75 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 62 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 4% από 4,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 276 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 52 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Τον Οκτώβριο του 2017, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 65 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 13 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους ήταν μηδενικός από 0,2% τον προηγούμενο μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σύστημα «Ήλιος» – συντάξεις Ιουλίου: Στα 783 ευρώ του ιδιωτικού τομέα, μειωμένες κατά 60 ευρώ από τον Ιούνιο
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 34,1% στις κενές θέσεις εργασίας το 2ο τρίμηνο 2025
- Πτώση 2,1% στον Δείκτη Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία τον Ιούλιο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή αύξηση τζίρου 2,2% για τις επιχειρήσεις τον Ιούλιο 2025
- Παπαστράτος – Μύθοι & Αλήθειες: Συζήτηση για τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης
- Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών: Η φορολογική μεταρρύθμιση δεν αλλάζει την καθημερινότητά μας
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,03%, στα 1,1738 δολάρια
- Γαλλία: Στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις ο Ρώσος πρεσβευτής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις