Λόγω του προβλήματος στην πλατφόρμα πληρωμών δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ
Λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.
Η βασική αιτία του συμβάντος έχει εντοπιστεί και λαμβάνεται μέριμνα για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα.
Το Ευρωσύστημα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η κανονική λειτουργία του TARGET2, επισημαίνει ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Διαρκής ενημέρωση για τη λειτουργία του TARGET2 : εδώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογένεια Στεργίου Α.Ε.: Χρονιά ήπιας ανάπτυξης το 2024 αλλά θεμελίωσης μιας μεγάλης επένδυσης και νέων δυνατοτήτων
- Wall Street: S&P 500 και Nasdaq ανοδικά, ο Dow Jones οριακά χαμηλότερα
- Νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος στη Θέων Αισθητήρες (Theon Sensors)
- Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ): Έσοδα 11,357 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση
- Η Wolt κάνει την έκπληξη και μπαίνει στον κλάδο των couriers, λανσάροντας υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων
- ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το τίμημα στη δημόσια πρόταση από Euronext
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 – Άλμα 12% για LVMH
- Καραμανλής: «Αν υποτιμηθεί η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις