Αμετάβλητη ή σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το δ’ τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα, η ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) και τα νοικοκυριά, με την Τράπεζα της Ελλάδας, να παρατηρεί μία μικρή αύξηση από την πλευρά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
_x000D_
Αναλυτικά η ΤτΕ αναφέρει:
_x000D_
Το δ΄ τρίμηνο του 2017, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018, αν και αναμένεται ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση μακροπρόθεσμων δανείων θα γίνουν ως ένα βαθμό πιο αυστηρά.
_x000D_
Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ, αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το επόμενο τρίμηνο η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.
_x000D_
Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
_x000D_
Δάνεια προς νοικοκυριά
_x000D_
Το δ΄ τρίμηνο του 2017, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 1), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 2). Τα κριτήρια χορήγησης δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018, ενώ η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό.
_x000D_
Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το δ΄ τρίμηνο του 2017.
_x000D_
Η αναλογία των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια και για καταναλωτικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο εδώλιο ο διευθυντής Καρδιοχειρουργικής του «Ιπποκράτειου» για το «φακελάκι»
- Κρεμλίνο: Σε “παύση” οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
- ΑΔΜΗΕ: Μέλος στην ένωση GO15 των μεγαλύτερων Διαχειριστών του κόσμου
- Ουκρανία: Η ΕΕ αποφάσισε την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για 6 μήνες
- Aegean: Νέα Corporate Affairs & Communications Director η Μαρίνα Βάλβη
- Γαλλία: Αυξάνει την πίεση στο Ισραήλ για να τελειώσει τον πόλεμο στη Γάζα
- Μονή Σινά: Παραιτήθηκε και επίσημα από τη θέση του ηγουμένου ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
- Μητσοτάκης με Χασάμπη (Google) για το ρόλο της Ελλάδας στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις