Καθαρή εισροή 1,2 δισ. ευρώ εμφάνισαν στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους, ενώ οι άμεσες επενδύσεις κατοίκων στο εξωτερικό εμφάνισαν καθαρή εκροή ύψους 422 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το Σεπτέμβριο του 2014, οι άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος αυξήθηκαν κατά 173 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της συμμετοχής της Eurobank στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στο Λουξεμβούργο Eurobank Holding S.A.
Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε στο 9μηνο καθαρή εκροή 793 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των επενδύσεων κατοίκων στο εξωτερικό (εκροή 5,8 δισ. ευρώ), η οποία αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο των επενδύσεων μη κατοίκων στην Ελλάδα, κυρίως σε μετοχές ελληνικών επιχειρήσεων (εισροή 8 δισ. ευρώ).
Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων καταγράφηκε στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 καθαρή εκροή ύψους 3,4 δισ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (εκροή 13,7 δισ. ευρώ), η οποία αντισταθμίστηκε από την καθαρή αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς το εξωτερικό (εισροή 8,5 δισ. ευρώ) και τη μείωση των τοποθετήσεων κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό (εισροή 2,5 δισ. ευρώ).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νίκος Οικονομόπουλος: Από τραγουδιστής, ξενοδόχος
- Changan Ηellas: Και επίσημα στην Ελλάδα η Changan μέσω AutoHellas
- Τι κομίζουν τα τέσσερα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις Επιχειρήσεις»
- Παράταση στα Προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»
- Φωτιά τώρα σε εργοστάσιο στα Μέγαρα
- Δημοσιεύτηκε η λίστα με οφειλέτες που χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω στο δημόσιο
- Το Ισραήλ παραδέχεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους αμάχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις