Mικρή αύξηση κατά 0,6% κατέγραψαν πέρυσι, για πρώτη φορά μετά το 2010, οι ονομαστικές τιμές των γραφείων υψηλών προδιαγραφών.
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο αντίστοιχος ρυθμός μεταβολής για το 2015 ήταν -0,1%, ενώ για το 2014 ήταν -3,5.
Για το σύνολο του 2016, η μέση ετήσια μεταβολή των μισθωμάτων γραφείων σε ονομαστικούς όρους διαμορφώθηκε σε -0,6% για το σύνολο της Ελλάδος (προσωρινά στοιχεία).
Ο αντίστοιχος μέσος ρυθμός μείωσης των μισθωμάτων ήταν 1,5% για την Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφηκε οριακή αύξηση 0,2% και 0,3%, αντίστοιχα.
Τα μισθώματα των γραφείων κατά το β΄ εξάμηνο του 2016, για το σύνολο της χώρας, υποχώρησαν κατά 0,6% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2016 (προσωρινά στοιχεία).
Οι αντίστοιχοι ρυθμοί μεταβολής των μισθωμάτων ήταν -1,1% κατά το β΄ εξάμηνο του 2015 και 0,2% κατά το α΄ εξάμηνο του 2016.
Αντίθετα οι τιμές των καταστημάτων μειώθηκαν και το 2016 κατά 0,4%, παρουσιάζοντας σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με τους αντίστοιχους ρυθμούς του 2015 (-3,5%), αλλά και του 2014 (-1,8%).
Για το σύνολο του 2016, η μέση ετήσια μεταβολή των μισθωμάτων καταστημάτων σε ονομαστικούς όρους διαμορφώθηκε σε -1,9% (προσωρινά στοιχεία). Ο αντίστοιχος μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης των μισθωμάτων ήταν 0,8% για την Αθήνα, 3,4% για τη Θεσσαλονίκη και 3,2% για την υπόλοιπη Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Από 16 Μαΐου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- HelleniQ Energy: Ισχυρή πτώση 94% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο
- Lavipharm: Αυξημένα 46,8% τα καθαρά κέρδη στα 1,63 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο
- Νέα εποχή με το MagentaOne της Cosmote Telekom
- Χρηματιστήριο: Φρένο με οριακές απώλειες στο ανοδικό σερί – Άλμα 12% στην πρεμιέρα της η Qualco
- ΕΤΑΔ: Επτά επενδυτικά σχήματα για την εκμίσθωση της «Ακτής Βουλιαγμένης»
- Politico- έκθεση IISS: Η «στρατιωτική αντικατάσταση» των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα κόστιζε 1 τρισ. δολάρια
- Κτηματολογικές διαφορές Δημοσίου – πολιτών: Από 16 Σεπτεμβρίου η επίλυση με διαμεσολάβηση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις