Το πρώτιστο μέλημα για την ελληνική κυβέρνηση και πρώτιστη προτεραιότητα είναι να βρεθούν οι αγνοούμενοι, να μην υπάρξουν νέα θύματα, να μην έχουμε νέες καταστροφές τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική.
Ανέφερε ότι έως τώρα έχουν γίνει 90 διασώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ο στρατός έχει ανοίξει τα θέρετρά του, ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς στέγη και φαγητό και η περιφέρεια Αττικής έχει μεριμνήσει ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Είπε, ακόμα, ότι έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κέντρο στην Ελευσίνα, υπό τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ επιχειρούν εκατοντάδες οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και του στρατού.
Αναφορικά με ενδεχόμενες ευθύνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν είναι τώρα η στιγμή για την απόδοση ευθυνών και πρόσθεσε ότι ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα από το πρώτο δευτερόλεπτο και «αυτός ήταν ο λόγος που έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








