«Ο χειρότερος αυτοτραυματισμός που έχω δει να προκαλεί μια κυβέρνηση», δήλωσε
H πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο κίνδυνος χρηματοοικονομικής αστάθειας από την πτώση των τιμών των αμερικανικών ομολόγων επηρέασε πιθανότατα την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» τους δασμούς για 90 ημέρες.
Όπως ανέφερε στο CNN, οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σημείωσαν απότομη άνοδο εν μέσω της γενικότερης αναταραχής που έχει προκαλέσει ο εμπορικός πόλεμος, παρακινώντας τους επενδυτές να αμφισβητήσουν τη θέση τους ως «ασφαλή καταφύγια».
Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίστροφα από τις τιμές.
«Ανάγκασε hedge funds με υψηλή μόχλευση που έχουν ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου να αρχίσουν να πουλάνε, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει όντως χρηματοοικονομική αστάθεια αν υπάρξουν μαζικές πωλήσεις ομολόγων» τόνισε.
«Οπότε, η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό είναι κάτι που επηρέασε τον πρόεδρο Τραμπ να παγώσει τους ανταποδοτικούς δασμούς και είναι σίγουρα κάτι που προκαλεί ανησυχία» πρόσθεσε.
Η ίδια αποκάλεσε την απόφαση του Τραμπ να επιβάλλει σαρωτικούς ανταποδοτικούς δασμούς «ο χειρότερος αυτοτραυματισμός που έχω δει να προκαλεί μια κυβέρνηση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








