Η Norges Bank αύξησε το βασικό επιτόκιο στη χώρα από 4,25% σε 4,50%
Η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας (Norges Bank) αποφάσισε να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στη χώρα από 4,25% σε 4,50% την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, εκπλήσσοντας τις προσδοκίες για αμετάβλητα επιτόκια, γιατί πιστεύει ότι το επιτόκιο του 4,50%, είναι πιθανότατα κοντά στο επίπεδο που απαιτείται για την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο εντός ενός εύλογου χρονικού ορίζοντα, σύμφωνα με την UBS.
“Αργότερα, όταν ο πληθωρισμός υποχωρήσει και οι οικονομικές συνθήκες το δικαιολογούν, η Επιτροπή μπορεί να αρχίσει να μειώνει το επιτόκιο πολιτικής”, συμπληρώνει η τράπεζα.
Δεδομένου ότι η UBS αναμένει ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός θα μειωθεί τους επόμενους μήνες, η άποψη της τράπεζας είναι ότι το επιτόκιο πολιτικής έχει κορυφωθεί και δεν αναμένει περαιτέρω αυξήσεις.
Η UBS προέβλεψε την πρώτη μείωση του επιτοκίου τον Σεπτέμβριο του 2024, αργότερα από ό,τι περιμένει η αγορά, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της, ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το 4% τουλάχιστον μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Εκτίναξη 56,4% στο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες τον Μάρτιο
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας πρότασης για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άλμα 2,22% και υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








