Ο ιταλικός όμιλος ανέβασε το προσφερόμενο τίμημα γύρω στα 295 εκατ. ευρώ από 280,8 εκατ. ευρώ
Κατάθεση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βελτιωμένης προσφοράς με τίμημα οριακά πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής (1,395 ευρώ) για τις 211.138.299 μετοχές Alpha, που κατέχει το Ταμείο, θα ανακοινώσει πιθανότατα τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ο ιταλικός όμιλος UniCredit.
Παρά το γεγονός ότι από την ανταγωνιστική διαδικασία δεν προέκυψε άλλη προσφορά, με την UniCredit να παραμένει ο μοναδικός διεκδικητής του 8,97% της Alpha, ο ιταλικός όμιλος ανέβασε το προσφερόμενο τίμημα γύρω στα 295 εκατ. ευρώ από 280,8 εκατ. ευρώ (1,33 ευρώ ανά μετοχή).
Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεδιάσκεψη των CEOs Alpha και UniCredit, Β. Ψάλτη και A. Orcel, μετά την ανακοίνωση του mega deal, ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου είχε σημειώσει πως μια αποτίμηση, που να αντιστοιχεί σε 0,60x την καθαρή ενσώματη θέση, αποτελεί «ταβάνι», διευκρινίζοντας ότι η UniCredit δεν κάνει εξαγορές σε p/tbv υψηλότερο αυτού που διαπραγματεύεται η ίδια.
Το ΤΧΣ, σε συνεργασία με το σύμβουλο πώλησης, Lazard, αναμένεται να αξιολογήσει, τη βελτιωμένη προσφορά της UniCredit. Δεδομένων των διαρροών περί έκδοσης ανακοίνωσης το πρωί της Δευτέρας, η αγορά εικάζει ότι το Ταμείο έχει ήδη στα χέρια του τις δύο γνωματεύσεις από ανεξάρτητους συμβούλους, που επιβάλει ο νόμος, για το δίκαιο και εύλογο του προσφερόμενου τιμήματος, ώστε να είναι σε θέση τη Δευτέρα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προειδοποίηση μέσω 112 σε 4 περιοχές για περιορισμό των μετακινήσεων
- Μείωση των επιτοκίων στα νέα επιχειρηματικά δάνεια της ευρωζώνης στο 3,51% τον Φεβρουάριο
- Συνεργασία Active Computer Systems – Samsung για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,5% η ανεργία τον Φεβρουάριο 2026 – 4,41 εκατ. οι εργαζόμενοι
- Το Ιράν απειλεί με επίθεση την Nvidia, την Apple, την Microsoft και την Google
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - Ημερομηνία δημοσίευσης ετήσιων αποτελεσμάτων 2025
- Τα τιμολόγια της ΔΕΗ για Απρίλιο: Σχεδόν σταθερές τιμές, απορροφήθηκε το συντριπτικό μέρος της ανόδου της χονδρικής
- Σ. Θεοδωρόπουλος για πλαφόν: Καλά θα κάνει η πολιτεία να ανακατεύεται λιγότερο, τελικά κάνει κακό σε όλους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








