Ο CEO της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η τράπεζα δεν έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για τη Generali
Η UniCredit μείωσε το μερίδιό της στην Assicurazioni Generali σε περίπου 2%, στο πλαίσιο μιας προηγουμένως ανακοινωθείσας στρατηγικής εκποίησης από την ασφαλιστική εταιρεία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Η UniCredit, η οποία γνωστοποίησε συμμετοχή 6,7% τον Απρίλιο, μείωσε το μερίδιό της σε ένα πρώτο βήμα σε περίπου 5% τον Ιούλιο, προτού το μειώσει περαιτέρω, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η εκποίηση έχει οδηγήσει σε κέρδη και θα συνεχιστεί με την πάροδο του χρόνου, δήλωσαν, ζητώντας να μην κατονομαστούν.
Εκπρόσωπος της UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η UniCredit είχε αυξήσει το ποσοστό της πριν από τη γενική συνέλευση της Generali τον Απρίλιο, όπου ανανεώθηκε το διοικητικό συμβούλιο και η θητεία του διευθύνοντος συμβούλου Φιλίπ Ντονέ. Τότε η τράπεζα είχε στηρίξει λίστα υποψηφίων του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Φραντσέσκο Γκαετάνο Καλτατζιρόνε, επικριτή του Ντονέ.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η τράπεζα δεν έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για τη Generali. Ωστόσο, η συμμετοχή αυτή θα μπορούσε να της δώσει πρόσθετη επιρροή σε μια περίοδο ανακατατάξεων στον ιταλικό χρηματοοικονομικό τομέα, όπου αρκετοί παίκτες ενισχύουν τις θέσεις τους ενόψει μελλοντικών συμφωνιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Με κέρδη 0,60%, πάνω από τις 2.040 μονάδες – Ράλι 6,63% από Intralot
- T-Mobile: Νέος CEO στην εταιρική σελίδα στο LinkedIn, ο Srini Gopalan
- Allwyn: Εξαγοράζει το 62,3% της PrizePicks για 1,6 δισ. δολάρια
- Wall Street: Με αρνητικό πρόσημο – φρένο στα ρεκόρ
- Ίδρυμα Vodafone: Πανευρωπαϊκή έρευνα για την ψηφιακή ευημερία παιδιών και νέων
- Bloomberg: Η Oracle αναλαμβάνει την ασφάλεια του αλγόριθμου του TikTok στις ΗΠΑ
- Πούτιν: Δηλώνει «έτοιμος» να παρατείνει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα
- Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος δήλωσε αναρμόδιος για την εκταφή νεκρών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις