Η ένταξη της ναυτιλίας στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων ρύπων (ETS), σταδιακά από το 2024, απαιτεί από τις ναυτιλιακές εταιρείες να αγοράζουν δικαιώματα για τις εκπομπές αερίων που εκλύουν τα πλοία τους, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η διαδικασία είναι πια υποχρεωτική και η πιθανή μη συμμόρφωση οδηγεί σε υψηλά πρόστιμα.
_x000D_
Τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκα. Πλέον, κάθε μεμονωμένο δρομολόγιο “γεννάει” ένα συγκεκριμένο κόστος υπολογιζόμενο με βάση την απόσταση σε ναυτικά μίλια αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες. Αναφορικά για την διαδρομή Πειραιάς – Αμβέρσα απόστασης 2.871 ναυτικών μιλίων, ένα Product Tanker με βάση την τιμή των ρύπων που είναι περίπου 92 δολάρια, θα πληρώσει μόνο για αυτό το ταξίδι ένα κόστος 132.172 ευρώ. Και αυτό αν έχει προλάβει να αγοράσει τον αντίστοιχο αριθμό δικαιωμάτων στην τιμή των 92 ευρώ. Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα πληρώσει 100 ευρώ τον τόνο πρόστιμο και θα υποχρεωθεί επιπλέον να αγοράσει και carbon credits στην τιμή που τότε μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τα 92 ευρώ.
_x000D_
Η UPoilTrading Ltd (στη φωτογραφία ο Θεόδωρος Χουλιαράς Petroleum Economist και ceo της εταιρίας) με την υπηρεσία της Hedging, βοηθά σημαντικά τις εταιρείες να αντισταθμίσουν και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για έκθεση σε υψηλά πρόστιμα λόγω ναυτιλιακών ρύπων.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η εταιρεία είναι διαθέσιμη να επισκεφτεί τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες στον χώρο τους και να αναλάβει την πλήρη ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση των στελεχών τους στην διαδικασία του ETS (Emission trading).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Real Consulting: Κάτω από το 5% το ποσοστό του Σπύρου Παμπουκίδη μέσω Blue Ventures
- Αθανασίου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπήρξε καμία παράνομη πράξη, ζήτησα αποκατάσταση αδικίας σε αγρότισσα
- Τραμπ: Με λίγο παραπάνω χρόνο οι ΗΠΑ μπορούμε να ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ
- Φρουροί της Επανάστασης: Καταρρίψαμε F-35, οι Αμερικανοί αναζητούν τον πιλότο
- REAL CONSULTING Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί ενώπιον του δικαστηρίου
- Bureau Veritas: Εστίαση σε βιωσιμότητα και «πράσινες» πρακτικές στα HELEXPO Dialogues
- DW: Πόσο «πληγωμένο» είναι τελικά το Ιράν;
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








