Έτοιμες από καιρό οι ελληνικές εταιρίες για μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Motor Oil Renewable Energy (MORE), Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς στην εισήγησή του στο πλαίσιο του 6ου Power & Gas Forum.
Όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για το στρατηγικό σχεδιασμό της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, σε αυτή υπάρχει μεγάλη στρέβλωση που λειτουργεί ανασταλτικά στην διαμόρφωση των τιμών ενέργειας αλλά και την ανάπτυξη των συστημάτων αποθήκευσης στη χώρα.
«Είμαστε έτοιμοι εδώ και χρόνια να κάνουμε merchant standalone μπαταρίες. Μην αγωνιάτε αν θα πετύχουν οι επενδύσεις. Επιτρέψτε στους επενδυτές να αποτύχουν», δήλωσε ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, CEO της Motor Oil Renewable Energy (MORE) απευθυνόμενος στους υπεύθυνους χάραξης της ενεργειακής πολιτικής.
«Δώστε τα κριτήρια, τα χρονοδιαγράμματα και αφήστε την αγορά να λειτουργήσει μόνη της», είπε κατηγορηματικά.
«Ας δημιουργήσουμε αγορές ευελιξίας και έτσι πιστεύω ότι οι στόχοι θα πάρουν τη θέση τους από μόνοι τους. Ας τολμήσουμε να αφήσουμε τις αγορές να δουλέψουν (από μόνες τους) και πιστεύω ακράδαντα ότι πολλοί από τους στόχους που επιδιώκουμε θα έρθουν μόνοι τους», είπε κλείνοντας ο κ. Παπακωνσταντίνου, διατυπώνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τις πολιτικές που αποδεικνύουν φόβο απέναντι στην ενεργειακή αγορά και την ενεργειακή μετάβαση.
Μαριάνθη Πελεκανάκη
[email protected]
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΧΟ
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- Star Bulk Carriers Corp. - Star Bulk (04-Σεπ-2026)
- Διαπίστωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων και έγκριση της παράλληλης εισαγωγής των μετοχών της Star Bulk Carriers Corp. στη Κύρια Αγορά της Euronext Athens
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Φοροδιαφυγή από την υπόθεση με το ελικόπτερο στη Μύλο και αλλού
- ΗΠΑ και Κίνα ανοίγουν δίαυλο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στο Ψυχικό, στα Τουρκοβούνια – Σηκώθηκαν και 2 ελικόπτερα (video)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








