Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι η κοινή γνώμη ενημερώνεται από τις ιστοσελίδες για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας πριν στη Βουλή.
Είχε προηγηθεί σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο, για τις προτάσεις της κυβέρνησης.
«Αυτό δεν ήταν δική μας επιλογή, μας επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα όσων λέγονται. Κρίνω ότι αυτή η εμπιστευτικότητα θίγει τα συμφέροντα της Ευρώπης και ότι αυτές οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς» είπε ο κ Βαρουφάκης.
Μάλιστα είπε πως η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει, σε διάφορα στάδια, να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις αυτές,ενώ για τη διαρροή της νέας λίστας στους Financial Times, πρόσθεσε ότι δεν το διέρευσε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα ήθελε να είχε σε κοινή θέα της κοινής γνώμης, τις προτάσεις της.
«Αυτού του είδους η δήθεν εμπιστευτική διαδικασία, υπονομεύει τις σχέσεις των χωρών των Ευρωπαϊκής Ένωσης» επέμεινε ο υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι δύο λύσεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών
- Κομισιόν: Κάνει πίσω για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
- Πεσκόφ: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό δεν προμηνύει τίποτα καλό
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες λόγω πιέσεων στον αμυντικό κλάδο
- ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση για τη Στρατηγική Συγχώνευση με Allwyn
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Πιερρακάκης: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2026 και μέση αύξηση 4,5% των εξαγωγών στην τριετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







