Η Ελλάδα είναι απόλυτα και αμετάκλητα δεσμευμένη να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Η διάλυση μίας νομισματικής ένωσης, όπως της δικής μας, θα έχει επιζήμιες συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Η έξοδος από το ευρώ θα αρχίσει να έχει αποτελέσματα ντόμινο που δεν θα οδηγήσουν ποτέ σε κάτι καλό είτε για τους Έλληνες είτε για τους Ευρωπαίους ή για την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε.
Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει τη σύνδεση του ρυθμού αποπληρωμής του χρέους της με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε καλός τραπεζίτης με μία εταιρεία που αντιμετώπιζε προβλήματα, προσφέροντας μία αναδιάρθρωση του χρέους της που θα συνέδεε την αποπληρωμή του με τα κέρδη της εταιρείας.
«Θέλω να καταστήσω ηχηρά σαφές ότι οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας δεν θα κουρευτούν, δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για ένα νέο κούρεμα των ομολόγων ή των εντόκων γραμματίων που κατέχουν ιδιώτες, αλλά η δουλειά της είναι να πείσει τον επίσημο τομέα να σταματήσει να μένει εκτός και να συμμετέχει σε μία αναδιάρθρωση του χρέους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kodak: Η εταιρεία με ιστορία 133 ετών δεν μπορεί να καλύψει χρέη 500 εκατ. ευρώ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι με έμφαση σε Γάζα και διμερή θέματα
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων
- ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία
- Κουτσούμπας από Πάτρα: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στις πυρκαγιές- Δεν είχε πυρασφάλεια η ΒΙΠΕ»
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Κρις Πάππας: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις