Η σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος θα αποτελέσει τη βασική επιδίωξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στη συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.
Το θέμα θα τεθεί και στην αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, όπως αναφέρουν κύκλου του ΥΠΟΙΚ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Ο κ. Βαρουφάκης αναχωρεί την Κυριακή για το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, George Osborne, ενώ τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin και την Τρίτη θα μεταβεί στη Ρώμη για συζητήσεις με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Pierre Carlo Padoan.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου, δεν έχει υπάρξει έως σήμερα κάποια επικοινωνία με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης και, κατ’ επέκταση, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, Wolfang Schaeuble.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Καλοκαιρινή η Κυριακή – Εως 28 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ο Γουώρεν Μπάφετ παραιτείται τέλος του έτους από την διοίκηση της Berkshire Hathaway
- Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα 03/05 το 6ο Διεθνές Συνέδριο
- Waymo – Toyota: Συνεργασία για αυτόνομα οχήματα και τεχνολογία robotaxi
- ΟΣΕ: Απολύθηκε φύλακας διάβασης γιατί δεν κατέβασε έγκαιρα τις μπάρες
- ΟΠΕΚ+: Ραγδαία αύξηση παραγωγής πετρελαίου
- Τερεζάκης: Στρατηγική πενταετίας και πέντε άξονες δράσης για τον ΟΣΕ
- Ρωσικές κατηγορίες κατά Ζελένσκι: “Προδότης και διεθνής τρομοκράτης”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις