Τη σημασία και την πρόοδο της Ελλάδας στο πεδίο της εταιρικής διακυβέρνησης υπογράμμισε η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία έδωσε το «παρών» στις εργασίες του Φόρουμ των Δελφών.
Μεταξύ, άλλων, επεσήμανε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον, τονίζοντας την ανάγκη εστίασης στον τομέα της βιωσιμότητας.
«Αυτό δεν αφορά μόνο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την κοινωνική προσφορά και δικαιοσύνη» έσπευσε να προσθέσει.
Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στον δρόμο προς το ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση) και πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω.
Μάλιστα, προανήγγειλε ορισμένες αλλαγές στον σχετικό νόμο, συμπεριλαμβάνοντας και την υποχρέωση εξωτερικού ελέγχου των ESG δραστηριοτήτων.
Όσον αφορά τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων, υπενθύμισε ότι ο νόμος στην Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, διασφαλίζοντας την ποικιλία των μελών της διοίκησης.
Παράλληλα, η κυρία Λαζαράκου διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί σωστά τα καθήκοντά της. «Κάνουμε πολύ καλή εποπτεία της τήρησης των υποχρεώσεών της εταιρικής διακυβέρνησης και της νομοθεσίας που αφορά την αγορά».
Ανέφερε, τέλος, ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει «καθαρίσει» τα συρτάρια της από υποθέσεις παλαιότερων ετών και για πρώτη φορά εστιάζει σε υποθέσεις του παρόντος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα 19/05 το αίτημα ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή
- Ατυχέστατη παρέμβαση Πιερρακάκη – Δεν είναι όλα θέμα χρήματος κύριε υπουργέ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ξεσπά εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους μετανάστες
- Αγορά ακινήτων σε ανάπτυξη: Ανοδος στις τιμές οικοπέδων και επενδυτικές προοπτικές
- Τελικός Κυπέλλου: ΟΦΗ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (20.00) με φόντο το τρόπαιο 35 χρόνια μετά
- Σφίγγει ο κλοιός στη Fed: Ο Πάουελ προχωρά σε γενναίες περικοπές προσωπικού
- Eurovision: Απόψε 17/05 ο μεγάλος τελικός – 17η εμφανίζεται η Klavdia με την “Αστερομάτα”
- Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ αντιδρά οργισμένα στην υποβάθμιση του αξιόχρεου από τη Moody’s
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις