Επιχορηγούνται έως 45% από το ΕΣΠΑ για χρηματοδοτικά σχέδια 30.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ και για κτιριακές δαπάνες
Στην ιστοσελίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (www.acsmi.gr) οι ενδιαφερόμενες βιοτεχνικές επιχειρήσεις θα βρουν οδηγίες για τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2021-2027, στην ενότητα «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων».
Αυτό γνωστοποίησε το επιμελητήριο, με αφορμή την πρόσφατη πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας για τις νέες και υπό ίδρυση μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχετικά με την επιχορήγηση και ενίσχυσή τους σε επιλεγμένους ΚΑΔ, από το ΕΣΠΑ 2021-2027, κατά 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών, για χρηματοδοτικά σχέδια 30.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ και για δαπάνες κτιριακές, πάγιου και ψηφιακού εξοπλισμού και συμπληρωματικές σε αυτές δαπάνες (πιστοποίησης, προώθησης, μελετών κά, πλην της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και του τουρισμού), μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.
Ο Ευάγγελος Ρήνας, Β΄ αντιπρόεδρος στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, ως βασικός εισηγητής της εκδήλωσης, δήλωσε πως το ΒΕΑ ως αρωγός των νέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στέκεται δίπλα τους ως πολύτιμος σύμβουλός τους και επεσήμανε την ανάγκη πρόβλεψης παράλληλων προγραμμάτων δανεισμού των επιχειρήσεων, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν την ίδια συμμετοχή των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων.
Η εκδήλωση ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, μέλος του ΕΦΕΠΑΕ, για τη δράση χρηματοδότησης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» (ΕΣΠΑ 2021-2027).
Το αρμόδιο στέλεχος για τη δράση εκ μέρους της ΕΛΑΝΕΤ, Δημήτρης Γιούνης, παρουσίασε τους όρους και προϋποθέσεις υποβολής πρότασης, τη διαδικασία αξιολόγησης, καθώς και τις υποχρεώσεις υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που θα εγκριθούν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Volkswagen: Παγκόσμια συνεργασία με τα Walt Disney Animation Studios
- Συνηγόρος του Πολίτη: Παρέμβαση για πληρωμή 23.000 ευρώ από Περιφέρεια σε προμηθευτή
- Καρυστιανού στο Politico: «Δεν αντέχω να ζω σε μία κοινωνία με τόσο διεφθαρμένο σύστημα»
- Βέλγιο: Απειλεί να μπλοκάρει τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αν δεν λάβει εγγυήσεις
- Αλιμος: 15χρονος στη ΜΕΘ μετά από καρδιακή ανακοπή σε γυμναστήριο
- AKTOR: Απέκτησε πιστοποίηση ISO 19650 για το Building Information Modeling
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Κίνα: Aύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού στο εννεάμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις