Θα έπαιρνα το νόμο στα χέρια μου κύριοι. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Ένταση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του σιδηροδρόμου, καθώς έκανε λόγο για αυτοδικία στην τραγωδία των Τεμπών.
Αυτή η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για αντιθεσμική συμπεριφορά από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύση, ενώ παρενέβη και η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεροβασίλη ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές περί αυτοδικίας.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανήλθε μιλώντας για επαναφορά της θανατικής ποινής, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο.
Κυριάκος Βελόπουλος: Εάν ήταν το παιδί μου, δεν ξέρω τι θα έκανα τον υπουργό. Συμπωματικά την ξέρατε την κόρη μου υπουργέ. Εάν ήταν η κόρη μου μέσα θα έπαιρνα το νόμο στα χέρια μου.
Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Ντροπή αυτό που λέτε. Είστε πρόεδρος κόμματος
Κυριάκος Βελόπουλος: Έχετε χάσει παιδί εσείς; Έχω χάσει τον καλύτερο φίλο μου εγώ στα Τέμπη.
Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Αντιθεσμικό αυτό που κάνετε
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα σας μιλάω όπως θέλω. Μαζέψτε τον κύριε Παππά. Θα έπαιρνα το νόμο στα χέρια μου κύριοι. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες.
Όλγα Γεροβασίλη, προεδρεύουσα: Τα περί αυτοδικίας θα διαγραφούν από τα πρακτικά.
Κυριάκος Βελόπουλος: Είπα εγώ ότι θα σκοτώσω κανέναν; Οι παιδόφιλοι και οι μιζαδόροι είναι εκτός φυλακής. Πέθαναν 57 άνθρωποι. Στη φυλακή όλοι τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: Ετοιμάζει απαγόρευση πρόσβασης του Shein στη γαλλική αγορά
- Τουρκία: Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο 32,9% τον Οκτώβριο 2025
- Performance Technologies: Στην ΕΛΑΣ το Chainalysis Reactor για την ενίσχυση δίωξης του Κυβερνοεγκλήματος
- ΥΠΟΙΚ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025
- Rolco: Απέκτησε την πιστοποίηση “ETHOS ESG Gold”
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,19%, στα 1,1515 δολάρια
- Διαγωνισμός για μπαταρίες standalone: Πάνω από 700 οι αιτήσεις
- Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Ζανιάς της Eurobank
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








