Ο Βίκτορ Όρμπαν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί το προτεινόμενο εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ στη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της επόμενης εβδομάδας.
Όπως σημειώνουν οι Financial Times, πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κερδίσει την υποστήριξη για το πακέτο κυρώσεων.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, λέγοντας ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τις κυρώσεις, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση της ΕΕ για να βοηθήσει τη Βουδαπέστη να απομακρυνθεί από το ρωσικό πετρέλαιο.
Η άρνηση του Όρμπαν να συζητήσει το πακέτο αφήνει τα σχέδια των Βρυξελλών για τερματισμό της εξάρτησης του μπλοκ από το ρωσικό πετρέλαιο να κρέμονται από μια κλωστή.
«Η συζήτηση του πακέτου κυρώσεων σε επίπεδο ηγετών χωρίς συναίνεση θα ήταν αντιπαραγωγική», έγραψε ο Όρμπαν στην επιστολή, την οποία είδαν οι Financial Times. «Θα υπογράμμιζε μόνο τις εσωτερικές μας διαιρέσεις, χωρίς να προσφέρει μια ρεαλιστική ευκαιρία να επιλύσουμε τις διαφορές. Ως εκ τούτου, προτείνω να μην εξεταστεί αυτό το θέμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








