Στο + 13,9% η παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων και στο +9,3% τα τρόφιμα
Οριακή άνοδο 0,1% κατέγραψε τον Ιούλιο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Πιο συγκεκριμένα:
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Ιούλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 0,1% έναντι μείωσης 8,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023 με το 2022.
Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2024, παρουσίασε αύξηση 2,2% έναντι αύξησης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2023 – Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2022 – Ιουλίου 2023, παρουσίασε μείωση 4,9% έναντι αύξησης 6,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν η παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων 13,9% και η βιομηχανία τροφίμων 9,3%.
- Ανάλυση ετήσιων μεταβολών, μηνός Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2023
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Παραγωγού κατά 0,1%, τον μήνα Ιούλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών, δηλαδή:
α. Στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Eξωτερικής Aγοράς κατά 1,7%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2, ως εξής:
β. Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εγχώριας Αγοράς κατά 0,5% (Πίνακας 2.I). α. Στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Eξωτερικής Aγοράς κατά 1,7% (Πίνακας 3.Ι)
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2, ως εξής:
Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Κικίλιας συνάντησε και τον υπ. Μεταφορών των ΗΠΑ, Σον Ντάφι
- ΟΗΕ: Επανέρχονται οι κυρώσεις κατά του Ιράν για τα πυρηνικά – Τις ψήφισε και η Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπιες απώλειες – Άλμα σχεδόν 30% από Continental
- Μεγάλη επιχείρηση για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Νίβρυτο Ηρακλείου – Επιχειρούν εναέρια μέσα
- Monte Dei Paschi: Εξασφάλισε ενισχυμένη πλειοψηφία με 70,5% στη Mediobanca
- Titan: Στο 4,9% έπεσε το ποσοστό της FMR LLC
- Τραμπ και Σι προχωράνε τη συμφωνία για το TikTok – Ραντεβού τον Οκτώβριο στη Ν. Κορέα
- Κέκροψ: Στα 2,06 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το α΄εξάμηνο – Μείωση ζημιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις