Την παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%, αλλά και την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του επιστρεπτέου ποσού από 60 σε 120 δόσεις, ζήτησε με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη, η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
_x000D_
Σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρεται ότι ο υπουργός, παρευρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΑ, άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των μελών μας αναφορικά με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους και δεσμεύτηκε ότι για τα περισσότερα, μπορεί να βρεθεί λύση.
_x000D_
Με την επιστολή προς τον κ. Γεωργιάδη και ενόψει της λήξης της προθεσμίας (31/03/2022) της δυνατότητας των επιχειρήσεων να επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του επιστρεπτέου ποσού με πρόσθετη έκπτωση 15%, ή την αποπληρωμή της οφειλής σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου 2022, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα και εκκλήσεις επιχειρήσεων – μελών, και σε συνάρτηση με τις άμεσες επιπτώσεις από την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, το ΒΕΑ ζήτησε:
_x000D_
- _x000D_
- Την παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%,
- Την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του επιστρεπτέου ποσού από 60 σε 120 δόσεις, προκειμένου να περιοριστεί η μηνιαία δαπάνη και να τονωθεί η ρευστότητα επιχειρήσεων και επαγγελματιών, στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται, ότι παρά το μέγεθος του προβλήματος, ο κίνδυνος κατάρρευσης της αγοράς στο επόμενο διάστημα, εάν δεν εξασφαλιστεί με αποτελεσματικά μέτρα το δίχτυ ελάχιστης προστασίας των επιχειρήσεων, που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, είναι παραπάνω από ορατός.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές services και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Titan: Εξαγόρασε την Standard Υποδομών με λατομείο στην Κρήτη
- Παπουτσάνης: Στο 22,67% μειώθηκε το ποσοστό του Γ. Γκάτζαρου, προέδρου του ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








