Εκατοντάδες οι τραυματίες, και μια μέρα μετά το μπαράζ επιθέσεων σε βομβητές της οργάνωσης του Λιβάνου
Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι τόκι), συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, εξερράγησαν και σήμερα Τετάρτη στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού, δήλωσε πηγή ασφαλείας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ήδη τρεις νεκροί στην κοιλάδα Μπεκάα, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες.
Τουλάχιστον μία έκρηξη ακούστηκε κοντά σε τελετή που οργάνωσε η Χεζμπολάχ για όσους σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα, όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε η ομάδα πυροδοτήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα γουόκι τόκι που εξερράγησαν σήμερα εισήχθησαν στον Λίβανο πριν από 5 μήνες, δηλαδή την ίδια περίοδο που αγοράστηκαν οι βομβητές που εξερράγησαν χτες, αναφέρουν πηγές ασφαλείας της χώρας.
Δημοσιογράφοι του Reuters στα νότια προάστια της Βηρυτού άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, σε ξεχωριστά σημεία, και σήμερα Τετάρτη, καθώς και σειρήνες ασθενοφόρων.
لحظة انفجار جهاز لاسلكي أثناء تشييع في الضاحية الجنوبية pic.twitter.com/jNYyKHhzDq
— Al Jadeed News (@ALJADEEDNEWS) September 18, 2024
Οι εκρήξεις συνέβησαν μια μέρα μετά το μπαράζ εκρήξεων σε συσκευές τηλεειδοποίησης που χρησιμοποιεί η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ σε ολόκληρο τον Λίβανο, προκαλώντας 12 θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς μαχητών και πολιτών.
Η οργάνωση ανέφερε νωρίτερα ότι επιτέθηκε με ρουκέτες εναντίον θέσεων του ισραηλινού πυροβολικού, στο πρώτο χτύπημα μετά τη χθεσινή επίθεση, την οποία αποδίδει στο Ισραήλ.
Η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ τοποθέτησε εκρηκτικά μέσα σε βομβητές που εισήγαγε η Χεζμπολάχ μήνες πριν από τις εκρήξεις, ανέφερε στο Reuters ανώτερη λιβανική πηγή ασφαλείας.
Axios: Οι Ισραηλινοί πυροδότησαν τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Σάλος με την κατασκευάστρια εταιρεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις