Ο Αντρέα Ορσέλ δηλώνει έτοιμος για υποχωρήσεις στα αιτήματα της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να κλείσει το μεγάλο ευρωπαϊκό τραπεζικό deal
Περιθώριο για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Commerzbank βλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ, Ο ίδιος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση και τους μετόχους μπορούν να οδηγήσουν σε συμφωνία, καθώς οι δύο πλευρές ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις.
«Θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε θετικά στα αιτήματα της γερμανικής κυβέρνησης, όλες οι υποχωρήσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε παραμένουν ίδιες», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.
«Από τον κοινωνικό αντίκτυπο έως τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση του μετασχηματισμού της γερμανικής οικονομίας, θα επιτευχθεί συμφωνία και πολλοί θα εκπλαγούν από το πόσο ευρεία θα είναι η συναίνεση σε αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.
Τα σχόλιά του έρχονται έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να ξαναρχίσουν. Ο Ορσέλ και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Commerzbank, Μπετίνα Ορλόπ, αναμένεται να συνομιλήσουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της γερμανικής τράπεζας στις 6 Αυγούστου.
Οι επαφές αυτές θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για ευρύτερες διαπραγματεύσεις, την ώρα που το Βερολίνο αλλάζει τη στάση του από τη προσπάθεια αποτροπής της συμφωνίας στο να προσπαθήσει να διαμορφώσει τους όρους της.
Η συμφωνία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα ενώσει τη UniCredit με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σε ένα από τα σημαντικότερα τραπεζικά deal των τελευταίων ετών στην Ευρώπη.
Ο Ορσέλ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η UniCredit θα αποδυναμώσει τη Commerzbank και δήλωσε στην Corriere ότι η τράπεζα «δεν θα δαπανήσει 22 δισ. ευρώ για να καταστρέψει ένα ισχυρό όνομα».
Επιπλέον, τόνισε ότι η συμφωνία βασίζεται σε επιχειρηματική λογική, υποστηρίζοντας πως στην ουσία πρόκειται για τη συνένωση της Commerzbank με τη γερμανική θυγατρική της UniCredit, τη HypoVereinsbank. Όπως ανέφερε, οι δύο τράπεζες λειτουργούν συμπληρωματικά και, ενωμένες, θα ενισχύσουν τη χρηματοδότηση της γερμανικής οικονομίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Ακριβότερα δάνεια για τις επιχειρήσεις – Το 46% είδε αυξήσεις επιτοκίων το γ΄τρίμηνο
- Meta: «Σηκώνει» 35 δισ. δολάρια από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει την επέκταση στην AI
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Βραζιλία: Σφυροκόπημα στις αγορές μετά την επανεκλογή Λούλα – Βουτιά 26% για τα ETF, κατάρρευση του ρεάλ
- Προσφυγή στις κάλπες στην ΕΟΚ ζήτησε ο Γιάννης Βρούτσης
- Εθνική Τράπεζα: Πρόωρη αποπληρωμή ομολόγων με ανεξόφλητο υπόλοιπο 284,8 εκατ. ευρώ
- Verizon: Deal-μαμούθ άνω των 2 δισ. δολαρίων με την Amazon για την AI – Ανεβάζει τον πήχη για κέρδη και συνδρομητές
- Φρένο στις κινεζικές εισαγωγές βάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








